2013.07.01-05-ig rendezte meg Orosháza Gyopárosfürdőn az IBKHF Szövetség az évi nyári válogatott edzőtáborát, ahol 110 fő vett részt és napi 4 edzésen fejlesztette tudását.

A tábort Shihan Zsiga Zsolt 5.danos mester a Nemzeti Válogatott Szövetségi kapitánya és segítői (Sensei Horpácsik György 4.dan, Sensei Máté Róbert 4.dan, Senpai Gottfried sándor 2.dan, Senpai Olasz Attila 1.dan )  irányították a válogatott versenyzők munkáját.
A válogatott 60 fő szűk kerettel (gyerek-serdülő-ifjúsági-junior-felnőtt és szenior) állt össze, akiket segítettek a bő keretbe behívott versenyzők.
A tábor érdekessége, hogy az utánpótlás és felnőtt versenyzők egy időben és egy helyszínen voltak, és készültek. A tábor ideje alatt Shihan Brezovai Sándor 6. danos mester is részt vett egy edzésen, mely az Ő irányítása alatt zajlott. A tábort sokan segítették, köztük az Orosházai Városüzemeltetési és Szolgáltatói Zrt., TRY-BÉTA Kft., A-Híd Zrt., O.K.K.SZ.K. Egyesület és az IBKHF Szövetség. A válogatott versenyzők következő nagy megmérettetése július 11-15-ig az olaszországi edzőtáborban lesz, ahol külföldi versenyzőkkel mérik össze tudásukat.

Shihan Zsiga Zsolt